Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi, birey ve toplum sağlığını koruyan, sağlıkta ve hastalıkta insan vücudunun biyolojik ve moleküler mekanizmalarına hakim, bilimsel ve kanıta dayalı tanı ve tedavi yöntemlerini uygulayabilen, temel klinik bilgi, beceri ve tutumlara sahip, ulusal ve uluslararası sağlık sorunlarına duyarlı çağdaş hekimler yetiştirmektir.
Eğitim sistemi, sistem blokları üzerine kurulmuştur ve 2. yıldan başlayarak intörnlüğe kadar devam etmektedir. Bu blokların hepsi belirli bir sisteme yönelik olarak ve temel bilimler ile klinik bilimlerin entegrasyonu sağlanarak tasarlanmıştır. İkinci yıl preklinik dönem olup esas olarak temel bilimler konuları yer almaktadır. Üçüncü yılda sistemler farmakoloji, mikrobiyoloi, patoloji ve klinik ile entegre edilerek verilmektedir. Dördüncü ve beşinci yıl ise klinik dönemi oluşturmaktadır. Kas ve iskelet sistemi bloğu (MSKL), 2. Sınıfta 7 hafta (MSKL 202), 3. Sınıfta 3 hafta (MSKL 303), 5. Sınıfta 4 hafta (MSKL 503) olarak yapılandırılmıştır. Ortopedi ve Travmatoloji alan eğitimi, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon, Omurga, Romatoloji ve Halk Sağlığı ile birlikte bu blokların içerisinde yer almaktadır. Ek olarak 5. ve 6. yıllarda seçmeli staj (MELC) olarak seçilebilmektedir.
Programda yer alan eğitim yöntemleri şu şekilde özetlenebilir;
Eğitim sonunda öğrenciler, çoktan seçmeli yazılı sınavlar, yapılandırılmış sözlü sınavlar, standardize hastalar üzerinde yine yapılandırılmış klinik muayene beceri sınavlar ve maketler üzerinde klinik uygulama beceri sınavları yardımı ile standardizasyona ve öğrenim hedeflerine azami şekilde özen gösterilerek değerlendirilmektedirler.
Stajlar sırasında öğrencilerimiz, klinikte devam etmekte olan araştırma projelerine katılmaları ve bağlantılı kongrelerde sunum yapmaları için teşvik edilmektedirler. Bu şekilde mümkün olan en erken dönemde araştırma kültürü ile tanışmaları ve “araştırmacı hekim” kimliklerinin gelişmeleri amaçlanmaktadır.